Välkommen till GUB

Gamla Uppsala Buss AB (GUB) transporterar varje dag nästan 100 000 passagerare i miljövänliga gröna stadsbussar i Uppsala. Vi kör även vissa av de gula regionbussar du varje dag ser rulla i och kring Uppsala.

Vi är ett av ett fåtal offentligägda bussbolag i Sverige och ägs av Region Uppsala.

Vill du framföra en synpunkt på vår trafik?

Då hänvisar vi till UL Kundtjänst i Uppsala centralstation, tel: 0771-14 14 14 eller via ul.se/kundservice/synpunkter

Busstrafik

Miljövänliga stads- och regionbussar i Uppsala

Vi kör stads- och regionbussar på uppdrag av den regionala kollektivtrafikmyndigheten Trafik och samhälle, känd under varumärket UL, i deras linjenät. Utöver linjetrafik ingår i vår verksamhet sjukresetransporter på uppdrag av Region Uppsala, att tillhandahålla förare till Uppsala kommuns biblioteksbussar, en mindre del beställningstrafik samt uthyrning av förskolebussar till Uppsala kommuns mobila förskoleverksamhet.

Förarutbildning

Vi utbildar våra förare vid vår utbildningsavdelning, där även de kommunala förskollärare och barnskötare som kör förskolebussarna omfattas. Utbildningsavdelningen såväl grundutbildar som fortbildar förarna i allt från D-körkort till YKB (yrkeskompetens) och företagsinterna utbildningar.

Läs mer om och sök vår betalda bussförarutbildning under fliken Jobba hos oss.

Teknisk avdelning

I vår verksamhet ingår även en fullserviceverkstad och underhållsanläggning där våra fordon servas, repareras, tvättas, städas och får påfyllning av bränsle, oljor och andra vätskor av våra kvalificerade fordonstekniker och servicemän. I samarbete med UL ansvarar vi också för underhåll av regionens samtliga hållplatser.

GUB är ett miljövänligt bolag

Miljövänlig grön stadsbuss

Du har väl märkt att vi kör med biogas- och elhybridbussar? 2018 körde vi drygt 90% av vår trafik med fossilfria drivmedel och från och med 2019 är vårt mål att köra en helt fossilfri busstrafik.

Att bli fossilfria ingår som en del av det aktiva miljöarbete GUB bedriver och som sedan 1998 är certifierat enligt ISO 14001. Vi är sedan 2018 med i initiativet Fossilfritt Sverige som strävar efter att göra Sverige till ett av världens första fossilfria välfärdsländer och sedan 2019 även medlemmar i Uppsala klimatprotokoll där vi antagit nio klimatutmaningar.

Uppsala klimatprotokoll

Läs mer om vårt miljöarbete under fliken Miljö.

GUB finns på Facebook

GUB finns på Instagram

SnapWidget · Instagram Widget

GUB finns på LinkedIn

Gamla Uppsala Buss AB | LinkedIn

GUB finns på Spotify