Jobba på GUB

Jobba på GUB

Med våra fler än 500 anställda strävar vi efter att vara ett bussbolag i toppklass med branschens bästa bussförare och övrig personal.
Läs mer på vår karriärsida...
Miljö

Miljö

Redan för 25 år sedan insåg vi på GUB att vi måste minska vår miljöpåverkan genom att aktivt arbeta med att hushålla, återvinna och återanvända de material vi kan för att bli så miljövänliga som möjligt.
Läs mer...
Om GUB

Om GUB

GUB ägs sedan 2012 av Region Uppsala och var i många år innan det ett bolag inom Uppsala kommun. GUB har under åren följt med i utvecklingen och ständigt anpassat trafik och organisation till nya krav. Kvalitet har alltid stått i fokus, både för att garantera välutbildad personal och ändamålsanpassade bussar.
Läs mer
Press

Press

I vårt pressarkiv finns våra senaste pressmeddelanden samt bilder som kan användas i samband med publiceringar av nyheter om GUB.
Läs mer...
Personalingång

Personalingång

Du som jobbar på GUB kan enkelt logga in på vår personalingång för att komma åt din e-post och annan intern information.
Logga in...

Gamla Uppsala Buss AB (GUB) transporterar varje dag nästan 100 000 passagerare i miljövänliga gröna stadsbussar i Uppsala. Vi kör även vissa av de gula regionbussar du varje dag ser rulla i och kring staden.

Vi är ett av ett fåtal offentligägda bussbolag i Sverige och ägs av Region Uppsala.


Söker du tidtabeller, hittegods eller vill framföra en synpunkt på vår trafik?

Då vi utför linjetrafiken på uppdrag av UL hänvisar vi för dessa ärenden till UL:s hemsida, alternativt UL Kundtjänst tel: 0771-14 14 14 eller ett besök på UL Center i Uppsala centralstation.

Mer information om dessa ämnen på UL:s hemsida finner du via länkarna nedan.

UL

Busstrafik

Busstrafik med miljövänliga gröna (och gula) bussar.

Vi kör stads- och regionbussar på uppdrag av den regionala kollektivtrafikmyndigheten Trafik och samhälle, känd under varumärket UL, i deras linjenät.

Teknisk avdelning

Servicehall med tvätt, städ och vätskepåfyllning.

Vår toppmoderna verkstad och underhållsanläggning servar, reparerar, tvättar, städar och fyller på bränsle, oljor och andra vätskor i våra bussar och övriga fordon.


Busstrafik med miljövänliga gröna stadsbussar och gula regionbussar
Linjetrafiken i UL:s linjenät utgör kärnan i GUB:s verksamhet.

Betald bussförarutbildning

Vi såväl utbildar som fortbildar våra bussförare i allt från D-körkort till YKB (yrkeskompetens) och företagsinterna utbildningar.

GUB är miljövänligt

Vi kör med biogas-, biodiesel- och elhybridbussar. Från och med 2019 är vår busstrafik helt fossilfri och våren 2022 väntar vi våra första helelektriska ledbussar.


Miljövänliga gröna stadsbussar
Miljön har stått i fokus för GUB sedan mitten av 1990-talet.