JOBBA HOS OSS

JOBBA HOS OSS

Med våra fler än 500 anställda strävar vi efter att vara ett bussbolag i toppklass med branschens bästa bussförare och övrig personal.
Sök tjänst via GUB:s karrärsida
VÅRT MILJÖARBETE

VÅRT MILJÖARBETE

Redan för 25 år sedan insåg vi på GUB att vi måste minska vår miljöpåverkan genom att aktivt arbeta med att hushålla, återvinna och återanvända de material vi kan för att bli så miljövänliga som möjligt.
Läs mer om GUB:s miljöarbete
OM GUB

OM GUB

GUB ägs sedan 2012 av Region Uppsala och var i många år innan det ett bolag inom Uppsala kommun. GUB har under åren följt med i utvecklingen och ständigt anpassat trafik och organisation till nya krav. Kvalitet har alltid stått i fokus, både för att garantera välutbildad personal och ändamålsanpassade bussar.
Läs mer om GUB
VÅRT PRESSARKIV

VÅRT PRESSARKIV

I vårt pressarkiv finns våra senaste pressmeddelanden samt bilder som kan användas i samband med publiceringar av nyheter om GUB.
Till vårt pressarkiv
VÅR PERSONALINGÅNG

VÅR PERSONALINGÅNG

Du som jobbar på GUB kan enkelt logga in på vår personalingång för att komma åt din e-post och annan intern information.
Logga in

Välkommen till Gamla Uppsala Buss AB (GUB). Vi transporterar varje dag nästan 100 000 passagerare i våra miljövänliga gröna stadsbussar i en effektiv och miljövänlig kollektivtrafik i Uppsala. Vi kör även vissa av de gula regionbussar du varje dag ser rulla i och kring staden.

Vi är ett av ett fåtal offentligägda bussbolag i Sverige och ägs av Region Uppsala.

GUB:s busstrafik transporterar varje dag nästan 100 000 passagerare i våra miljövänliga gröna stadsbussar och gula regionbussar. Vi erbjuder betald bussförarutbildning med lön från första dagen.
Linjetrafiken i UL:s linjenät utgör kärnan i GUB:s verksamhet.

Söker du tidtabeller, hittegods eller vill du framföra en synpunkt på oss eller på vår trafik?

Då vi utför linjetrafiken på uppdrag av UL hänvisar vi för dessa ärenden till UL:s hemsida, alternativt UL Kundtjänst tel: 0771-14 14 14 eller ett besök på UL Center i Uppsala centralstation.

Mer information om dessa ämnen på UL:s hemsida finner du via länkarna nedan.

UL

En effektiv och miljövänlig kollektivtrafik

GUB transporterar varje dag nästan 100 000 passagerare i våra miljövänliga gröna stadsbussar i en effektiv och miljövänlig kollektivtrafik.

Vi kör huvudsakligen stads- och regionbussar på uppdrag av den regionala kollektivtrafikmyndigheten Trafik och samhälle, känd under varumärket UL, i deras linjenät. Vi transporterar varje dag nästan 100 000 passagerare i våra miljövänliga gröna stadsbussar i Uppsala.

Därutöver utför vi bland annat också sjukresor med buss på uppdrag av Region Uppsala.

Toppmodern fullserviceverkstad

Bussarna tas om hand i vår servicehall med tvätt, städ och vätskepåfyllning. Bra service och underhåll krävs för en effektiv och miljövänlig kollektivtrafik. Servicehallen ingår i vår tekniska avdelning med toppmodern fullserviceverkstad och underhållsanläggning.

I vår bussdepå finns en toppmodern fullserviceverkstad och underhållsanläggning där vi utför service på, reparerar, tvättar, städar och fyller på bränsle, oljor och andra vätskor i våra bussar och övriga fordon.

I vår tekniska avdelning ingår även viss fastighetsdrift samt hållplatsservice i hela UL:s trafikområde.


Bussförarutbildning med lön från första dagen

Vi ut- och fortbildar de flesta av våra förare på vår utbildningsavdelning. Vi erbjuder betald bussförarutbildning med lön från första dagen.

Vi erbjuder bussförarutbildning med lön från första dagen där vi såväl utbildar som fortbildar våra bussförare i allt från D-körkort till YKB (yrkeskompetens) och företagsinterna utbildningar.

Vi kör med miljövänliga gröna stadsbussar

GUB transporterar varje dag nästan 100 000 passagerare i våra miljövänliga gröna stadsbussar i en effektiv och miljövänlig kollektivtrafik.

Vi kör med el-, elhybrid-, biogas- och biodieselbussar. Från och med 2019 är vår busstrafik helt fossilfri och våren 2022 trafiksatte vi våra första helelektriska ledbussar.


GUB transporterar varje dag nästan 100 000 passagerare i våra miljövänliga gröna stadsbussar i en effektiv och miljövänlig kollektivtrafik. Vi underhåller våra bussar i en toppmodern fullserviceverkstad och underhållsanläggning.
Miljön har stått i fokus för GUB sedan mitten av 1990-talet.