Jobba på GUB

Jobba på GUB

Med våra fler än 500 anställda strävar vi efter att vara ett bussbolag i toppklass med branschens bästa bussförare och övrig personal.
Läs mer på vår karriärsida...
Miljö

Miljö

Redan för mer än 20 år sedan insåg vi på GUB att vi måste minska vår miljöpåverkan genom att aktivt arbeta med att hushålla, återvinna och återanvända de material vi kan för att bli så miljövänliga som möjligt.
Läs mer...
Om GUB

Om GUB

GUB ägs sedan 2012 av Region Uppsala och var innan det ett bolag inom Uppsala kommun. GUB har under åren följt med i utvecklingen och ständigt anpassat trafik och organisation till nya krav. Kvalitet har alltid stått i fokus, både för att garantera välutbildad personal och ändamålsanpassade bussar.
Läs mer
Press

Press

I vårt pressarkiv finns våra senaste pressmeddelanden samt bilder som kan användas i samband med publiceringar av nyheter om GUB.
Läs mer...
Personalingång

Personalingång

Du som jobbar på GUB kan enkelt logga in på vår personalingång för att komma åt din e-post och annan intern information.
Logga in...

Gamla Uppsala Buss AB (GUB) transporterar varje dag nästan 100 000 passagerare i miljövänliga gröna stadsbussar i Uppsala. Vi kör även vissa av de gula regionbussar du varje dag ser rulla i och kring Uppsala.

Vi är ett av ett fåtal offentligägda bussbolag i Sverige och ägs av Region Uppsala.

Vill du framföra en synpunkt på vår trafik?

Då hänvisar vi till UL Center i Uppsala centralstation, alternativt UL Kundtjänst tel: 0771-14 14 14 eller via UL:s hemsida.

Miljövänliga gröna stadsbussar och gula regionbussar
Linjetrafiken i UL:s linjenät utgör kärnan i GUB:s verksamhet.

Busstrafik

Miljövänliga gröna stadsbussar

Vi kör stads- och regionbussar på uppdrag av den regionala kollektivtrafikmyndigheten Trafik och samhälle, känd under varumärket UL, i deras linjenät.

Utöver linjetrafik ingår i vår verksamhet sjukresetransporter på uppdrag av Region Uppsala, att tillhandahålla förare till Uppsala kommuns biblioteksbussar, en mindre del beställningstrafik samt uthyrning av förskolebussar till Uppsala kommuns mobila förskoleverksamhet.

Betald förarutbildning

Vi utbildar våra förare vid vår utbildningsavdelning

Vi ut- och fortbildar våra bussförare vid vår utbildningsavdelning, där även de kommunala förskollärare och barnskötare som kör förskolebussarna omfattas.

Utbildningsavdelningen såväl grundutbildar som fortbildar förarna i allt från D-körkort till YKB (yrkeskompetens) och företagsinterna utbildningar.

Läs mer om och sök vår betalda bussförarutbildning under fliken Jobba hos oss.

Teknisk avdelning

Kvalificerade fordonstekniker ser till att våra bussar hålls i gott skick

I vår verksamhet ingår även en fullserviceverkstad och underhållsanläggning där våra fordon servas, repareras, tvättas, städas och får påfyllning av bränsle, oljor och andra vätskor av våra kvalificerade fordonstekniker och servicepersoner.

I samarbete med Trafik och samhälle ansvarar vi också för underhåll av regionens samtliga hållplatser.

GUB är ett miljövänligt bolag

Miljövänliga stadsbussar som drivs av biogas

Du har väl märkt att vi kör med biogas- och elhybridbussar? Från och med 2019 är vår busstrafik helt fossilfri och drivs uteslutande med biogas och biodiesel. Under 2020 pågår även en upphandlingsprocess avseende rena elbussar.

Att bli fossilfria har länge ingått som en del av det aktiva miljöarbete GUB bedriver och som sedan 1998 är certifierat enligt ISO 14001. Vi är sedan 2018 med i initiativet Fossilfritt Sverige som strävar efter att göra Sverige till ett av världens första fossilfria välfärdsländer och sedan 2019 även medlemmar i Uppsala klimatprotokoll där vi antagit nio klimatutmaningar.

Läs mer om vårt miljöarbete under fliken Miljö.

Miljön har stått i fokus för GUB sedan mitten av 1990-talet.