Stefan von Below blir ny VD för GUB

Stefan von Below har utsetts till ny VD för Gamla Uppsala Buss AB. Stefan kommer närmast från posten som affärschef på Nobina Sverige AB. Tidigare har han bland annat varit trafikchef på Nobina Östergötland samt både trafikchef och VD på Luleå Lokaltrafik AB.

På bilden ses fr.v. GUB:s styrelseordförande Peter Book och nye VD Stefan von Below. FOTO: Peter Andersson, GUB.

– Vi är glada att välkomna Stefan von Below som VD för Gamla Uppsala Buss AB. Stefan är en rutinerad ledare med goda referenser och lång erfarenhet från Försvarsmakten och offentlig verksamhet. Detta gör honom väl rustad för att leda företaget framåt i enlighet med våra visioner om ett ännu starkare GUB, säger Peter Book, styrelseordförande i Gamla Uppsala Buss AB.

– Jag är väldigt glad och hedrad över att ha fått styrelsens förtroende att som VD leda ett så fint och välrenommerat bolag som GUB in i framtiden, säger Stefan von Below. Det är med en stor portion ödmjukhet och respekt som jag övertar rollen. Men samtidigt med en lika stor portion nyfikenhet och en övertygad målsättning att vi tillsammans skall fortsätta att utveckla såväl arbetsplatsen som kollektivtrafiken för invånare och besökare i Uppsala. Jag känner sedan länge till GUB och det viktiga uppdrag som bolaget utför och jag ser nu fram emot att få lära känna alla nya kollegor i bolaget.

Stefan tillträder som VD under en period när GUB tillsammans med vår uppdragsgivare ska utveckla och göra resande i kollektivtrafiken mer attraktiv. Bolaget har också antagit ambitiösa och konkreta mål för att uppnå klimatneutrala transporter där vi löpande sätter in fler elbussar i Uppsalatrafiken. Stefan von Below tillträder som Gamla Uppsala Buss VD 15 februari 2023.

Rulla till toppen