Ny depå Fyrislund

Trots en vår som har varit allt annat än vanlig så har arbetet med vår nya stadsbussdepå fungerat bra. Så bra att vi redan nu fått påbörja testning av våra framtida lokaler. ”Testning” innebär lite allt möjligt från att tekniska avdelningen fått prova de nya fordonslyftarna, till att vi stämmer av så att det faktiskt finns el fram till alla lampknappar och toapappershållare på alla toaletter. Det blir en salig blandning av att tänka stort och tänka smått så vi kan se till att allt fungerar som det ska när vi slår igen verksamheten på Kungsängsgatan och flyttar ut till Rapsgatan. Det kan låta som ett enkelt jobb, men kommer i verkligheten ta upp stora delar av hösten.

Så på det stora hela ligger vi bra till i förhållande till den tidslinje som finns med beräknad inflytt i november/december. Det som kan komma att fördröja färdigställandet är att leveransen av delar till biogastankningen tyvärr har blivit försenade på grund av den rådande pandemin. Just biogastankningen är en sådan viktig del av vår depåverksamhet att vi måste kunna testa den rigoröst innan inflytt blir en möjlighet. Förhoppningen är att nu när världen öppnar upp igen så ska även biogasanläggningen kunna färdigställas under sommarmånaderna och hösten kan sedan användas åt att vi förbereder oss för flytt medan de sista delarna installeras och testas.

När det gäller tjänstgöring så är tanken att all förarpersonal återgår till sina tidigare tjänstgöringslistor från och med den 17 augusti (var däremot uppmärksamma, då listorna genomgått en uppdatering och en del ändringar är gjorda). Först i och med flytten kommer en ny sökning bli aktuell.

Har du frågor och funderingar, hör av dig till mig

Emma Jansson
Projektledare för flytt av trafikproduktion
tel 018-444 58 25
emma.jansson@gub.se

Ladda ner som PDF

Infobrev Ny Depå 4-2020