Coronavirus

Res bara om du måste

GUB och UL följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla att bara resa med kollektivtrafiken om man är helt frisk och symtomfri och verkligen behöver resa. Har du möjlighet att jobba hemma hjälper du till att minska smittspridningen. Är du över 70 år eller tillhör en riskgrupp ska du undvika kollektivtrafiken.

Håll avstånd

Vi vädjar till dig som måste resa med oss att hålla avstånd ombord. Det kan innebära att bussarna blir fullsatta snabbt och då behöver du vänta på nästa buss. Bussföraren avgör när bussen är fullsatt och har då rätt att köra förbi resterande hållplatser på linjen. Släpp av de som behöver kliva av innan du går på och kliv på genom bakdörrarna. Det viktigaste är att vi alla hjälps åt att skapa en säker kollektivtrafik!

Undvik rusningstrafik om du kan

Om du inte behöver resa i rusningstrafik, avstå från det för att bereda plats för de som måste resa för att upprätthålla samhällskritiska funktioner.

Våra bussar går för dig som behöver

Vi behöver alla hjälpas åt för att minska risken för smittspridning. Är du helt frisk och symptomfri och behöver resa kollektivt så finns vi här. Tänk på de som måste resa, de som arbetar i trafiken och på våra äldre och sköra.

Återlösen av årsbiljett

Periodbiljett med längre giltighet än 30 dagar kan återlösas. Här sker en avräkning efter antal utnyttjade/påbörjade dagar. Belopp som dras av är priset på biljetten delat med periodens giltighet gånger två per påbörjade dagar. Om du tillhör en riskgrupp enligt folkhälsomyndigheten ska du ange Covid-19 som orsak till varför du önskar återlösa biljetten. Kontakta UL Kundtjänst 0771-14 14 14 för mer information.

Giltig biljett behövs fortfarande

Just nu går det inte att köpa biljett ombord på våra bussar med betalkort eller reskassa laddad på ett UL-kort eftersom platsen runt föraren är avstängd. Giltig biljett krävs fortfarande för resa. Har du en giltig periodbiljett laddad på UL-kortet behöver du inte göra någonting utan kan fortsätta att åka som vanligt. Har du reskassa på UL-kortet, eller hade tänkt betala resan med betalkort fungerar det inte ombord på bussen utan vi hänvisar till UL-appen, biljettautomater, resrobot.se, sj.se eller UL:s försäljningsombud.

Vi är dock medvetna om att det finns de som av olika anledningar inte kan använda appen för att kunna köpa en biljett. Er hänvisar vi till UL kundtjänst så hjälper de till så alla som behöver kan fortsätta att åka med våra bussar.

Tack för att du är försiktig!

Vår rekommendation är att visa hänsyn i kollektivtrafiken liksom i alla publika miljöer:

  • Nys eller hosta i armvecket och tvätta händerna ofta.
  • Kliv på genom bakdörrarna.
  • Släpp av de som behöver kliva av innan du går på.

Läs mer på ul.se